Din ce în ce mai multe accidente se petrec pe drumurile noastre naţionale , motiv pentru care apar foarte multe întrebări cu privire la asigurare, dacă se primeşte ceva, în cât timp, ce trebuie să facem etc. Astfel prin acest articol încercam să rezolvăm câteva întrebări cu privire la asigurări.
Unul dintre cazuri este acela când doi participanţi la trafic circulă în acelaşi sens de mers iar cel din fata intenţionează să vireze stânga pe un drum lăturalnic iar cel din spate se angajează în depăşirea acestuia şi se lovesc. În acest caz se stabileşte culpa comună.
Al doilea caz este acela , când amândoi circulă în acelaşi sens de mers în afară localităţii, unde drumul este marcat cu linie discontinua şi este permisă depăşirea; şoferul din spate se angajează regulamentar în depăşirea autovehiculului ce rulează în faţa sa, iar în acest momentul , cel depăşit intra şi el în depăşirea altui autovehicul acroşând maşina din dreptul său.Şi în acest caz se stabileaste culpa comună atât de către poliţie cât şi de către asigurator în cazul în care se merge la poliţie şi se emite proces verbal de constatare sau la asigurări pe în cazul în care cazul se rezolvă pe cale amiabilă.
Metoda de plată din partea asiguratorului prespune că ambii conducători să meargă la societatea de asigurare RCA a celuilalt unde va fi despăgubit cu jumătate din contravaloarea reparaţiilor. Mai exact, fiecare primeşte jumătate din bani de la asigurarea celuilalt pe despăgubire.
În cât timp pot acţiona în instanţă o firmă de asigurări dacă nu m-a despăgubit ?
După ce societatea v-a înştiinţat în scris că nu vă plăteşte dosarul, imediat, sunteţi îndreptăţit să-i acţionaţi în instantă, însă mai întâi este necesară efectuarea unei proceduri prealabile a concilierii directe, având în vedere că este vorba de un raport juridic commercial.
În cât timp treb