Angajaţii companiei au pichetat ieri sediul companiei şi Ministerul Economiei, nemulţumiţi de intrarea în insolvenţă a Hidroelectrica, faţă de care au iniţiat, de altfel, recurs
Sindicatul Hidroelectrica, Hidrosind, a pichetat ieri Ministerul Economiei timp de o oră, la ora 10.00 deplasându-se în acelaşi scop la sediul companiei. Timp de o oră, sindicaliştii au scandat "Hidro", ţinând în mâini bannere pe care scria "Apele sunt oprite de diguri şi oameni". La aproape un sfert de oră de când au ajuns în faţa Hidroelectrica, la sediul companiei a ajuns şi administratorul judiciar, Remus Borza, patronul firmei de insolvenţă Euro Insol, care a adresat câteva cuvinte de încurajare salariaţilor nemulţumiţi.
Asigurându-i că "nu se va umbla la grila de salarizare" şi că "nimeni nu-i va da afară", Remus Borza le-a cerut sprijinul angajaţilor în depistarea acelor contracte păguboase companiei. "Vă asigur că nimeni nu va fi dat afară şi nu se va umbla la grila de salarizare. Aştept însă ca împreună să descoperim acele găuri negre, în special cele privind contractele de la hidroservuri. Împreună vom identifica problemele Hidroelectrica şi vom găsi o cale de a le rezolva", a declarat administratorul judiciar, părăsind locul protestului pentru a intra în sediul companiei.
Sediul Hidroelectrica a fost pichetat ieri, între orele 11.00 şi 12.00, de aproape 150 de sindicalişti cărora li s-au alăturat şi o parte dintre angajaţii din sediul central al companiei. Pe gardurile care-i împrejmuiau pe protestatari erau inscripţii ale locurilor de unde provin salariaţii, respectiv Hidroserv Curtea de Argeş, Sindicatul "Dimitrie Leonida", Sindicatul Hidroelectrica SIN - H Bucureşti, Filiala Hidroelectrica Hidrosind, Sindicatul Sin Hidroelectrica Râmnicu Vâlcea, Hidrocentrale Sibiu şi Hidromegawatt Slatina.
Liderul de sindicat Nicolae Aurariu a declarat pentru Curi