Ai chef să mănânci ceva bun, dar nu-ţi vine să găteşti pe căldura asta? Libertatea îţi oferă azi câteva reţete pentru care nu va fi nevoie să foloseşti aragazul. Unele sunt clasice, dar pentru altele, considerate “hrană vie”, am tras cu ochiul în bucătăria Ioanei Ginghină. Ai chef să mănânci ceva bun, dar nu-ţi vine să găteşti pe căldura asta? Libertatea îţi oferă azi câteva reţete pentru care nu va fi nevoie să foloseşti aragazul. Unele sunt clasice, dar pentru altele, considerate “hrană vie”, am tras cu ochiul în bucătăria Ioanei Ginghină.
Ingrediente: un sfert de varză albă şi unul de varză roşie, trei castraveciori, o legătură de ceapă verde, două fire de usturoi verde, un ardei gras roşu şi unul galben, trei linguri de ulei de măsline, o lămâie, sare.
Preparare: se spală şi se taie fideluţă varza şi ardeii şi se pun într-un castron. Castraveţii, curăţaţi de coajă, se taie rondele, ca şi firele de ceapă şi de usturoi. Se pune sare după gust, ulei, suc de lămâie şi se amestecă bine.
Tzatziki
Ingrediente: un castravete, patru căţei de usturoi, 400 g iaurt, o lingură de ulei de măsline, sare, piper, câteva măsline pentru decor.
Preparare: se dă castravetele pe răzătoarea mare şi se amestecă, într-un castron, cu iaurtul, uleiul de măsline, usturoiul pisat, sare şi piper după gust. Se ornează cu măsline şi cu feliuţe de castravete.
Salată cu ţelină şi ton
Ingrediente: 100 g ton în ulei, o ceapă, un căţel de usturoi, câteva fire de pătrunjel şi de mărar, 100 g ţelină, o salată verde, o lămâie, o lingură de maioneză, sare şi piper.
Preparare: se curăţă şi se spală legumele şi zarzavaturile. Se dă ţelina pe răzătoarea mică, iar ceapa, mărarul, pătrunjelul şi salata se taie mărunt. Tonul se scurge de ulei şi se amestecă bine cu restul ingredientelor. Se condimentează după gust.
Limonadă
Ingrediente: o lămâie, 5