Viitorul uragan financiar va fi accentuat de dorinţa guvernelor de a conserva poziţiile autoritariste obţinute în ultimele decenii, subliniază investitorul american Doug Casey
Menţinerea puterii de cumpărare a banilor economisiţi va fi dificilă şi se va face contra statului
Deţinerea de metale preţioase, cumpărarea de active în afara ţării de origine şi chiar dubla cetăţenie, soluţii pentru o libertate mai mare
Banii îţi pot menţine un standard de viaţă ridicat şi îţi asigură libertatea personală, însă ambele obiective sunt periclitate - împreună cu sumele economisite - de vreme ce în faţă se prefigurează un uragan financiar mai sever decât cel din 2008-2009 şi care de data aceasta va dura mai mult, spune Doug Casey, investitor şi economist cu experienţă. Într-o postare pe website-ul societăţii pe care o conduce, Casey Research, şi preluată de publicaţia Zero Hedge, acesta afirmă că oamenii se vor confrunta cu provocări deosebit de mari, după ce fenomenul care a alimentat bunăstarea ultimelor decenii, escaladarea datoriilor, şi-a atins limitele.
Casey afirmă că este optimist pentru viitor, în condiţiile în care avansul tehnologic va fi dublat de acumulări de capital rezultate dintr-o înfrânare a consumului. El avertizează, totuşi, că prosperitatea şi progresul nu sunt garantate şi depind de felul în care vom şti să economisim şi să imobilizăm resursele.
În orizontul apropiat ne aşteaptă însă o criză, care survine la capătul unui superciclu de inflaţie, pe care Casey chiar o numeşte "Cea Mai Mare Depresiune Economică". Aceasta ar urma să fie mai severă în SUA, care a beneficiat de un export de şapte trilioane de dolari. Pe măsură ce aceşti bani nu vor mai fi doriţi de creditori, americanii vor fi nevoiţi să-şi restrângă nivelul de trai.
Provocărilor de natură economică li se vor adăuga cele care decurg din zbaterile guvernelor