Berea, cu moderatie
Rece, inspumata, blonda sau bruna, berea este tentatia numarul unu a zilelor caniculare. Potrivit statisticilor, aceasta este bautura racoritoare preferata a romanilor atunci cand mercurul termometrelor sare de 30 de grade Celsius. In timp ce apa hidrateaza, berea creeaza acea senzatie de satietate. Deoarece aceasta bautura are la baza cereale, apa si drojdie, berea este bogata intr-o varietate de vitamine care supravietuiesc procesului de fermentare si filtrare. Atata vreme cat nu abuzam, berea are efecte benefice asupra sanatatii. Doza admisa pentru o femeie este de 330 de mililitri pe zi, in timp ce un barbat ar trebui sa se multumeasca cu 500 de mililitri pe zi.
Prima grija: hidratarea!
In zilele toride, cand soarele ridica alarmant temperatura din termometre, organismul trebuie ajutat cu un surplus de apa in tesuturi. Cu cat este mai cald, cu atat pielea, cel mai mare organ al corpului nostru, pierde apa. Odata cu apa se elimina si cantitati de potasiu si sodiu. Prin urmare, rezervele de apa ale organismului trebuie recompletate periodic. Pe timp de vara, apa minerala este superioara celei plate, avand avantajul ca remineralizeaza organsimul. Zaharul continut de sucurile racoritoare da un plus de energie organismului molesit de caldura, insa, pentru asigurarea necesarului de apa din corp, nu trebuie sa ne limitam doar la acestea.
Curata aparatul de aer conditionat!
Aparatele de aer conditionat sunt o sursa nepretuita de racoare in zilele de vara. Odata ce ti-ai dotat locuinta cu un astfel de aparat, nu te culca pe o ureche. Filtrele de la aparatele de aer conditionat trebuie spalate si curatate periodic, pentru a evita infestarea acestora cu bacterii periculoase. Ideal ar fi bine sa apelezi la o firma specializata pentru a se ocupa de aceasta operatiune care nu este atat de banala precum pare. Acestea folosesc s