Potrivit unui studiu recent dat publicităţii de Isra Center, 64% din români şi-au menţinut greutatea constantă în ultimul an, în timp ce 11% au slăbit, iar 23% s-au Publicitate îngrăşat. Evaluarea greutăţii în funcţie de indicele de masă corporală arată că jumătate dintre locuitorii din mediul urban au greutate normală, o treime sunt supraponderali, iar 12% suferă de obezitate. Rezultatele studiului arată că din punctul de vedere a 45% din români, consumul de fructe şi legume contribuie la o alimentaţie sănătoasă; alţi factori menţionaţi în acest sens au fost, în ordine, consumul de mâncare gătită (29%), respectarea meselor zilnice (27%), reducerea/eliminarea consumului de carne/prăjeli/grăsimi (21%), alimentaţia variată şi eliminarea/reducerea excesului de zahăr/sare/condimente (cu câte 14%). În privinţa meselor zilnice, 85% dintre români iau cina de fiecare dată, iar prânzul şi micul dejun – 78%, respectiv 58%; în schimb, 69% iau gustări între mese. În meniul săptămânal al concetăţenilor din mediul urban se regăsesc cel mai frecent ciorba (76%), produsele lactate (47%), cartofii prăjiţi/ piure (44%), supa (32%) şi salatele (30%). Studiul a fost realizat în primăvara anului 2011, pe un eşantion de 521 respondenţi, prin interviuri faţă în faţă.
Potrivit unui studiu recent dat publicităţii de Isra Center, 64% din români şi-au menţinut greutatea constantă în ultimul an, în timp ce 11% au slăbit, iar 23% s-au Publicitate îngrăşat. Evaluarea greutăţii în funcţie de indicele de masă corporală arată că jumătate dintre locuitorii din mediul urban au greutate normală, o treime sunt supraponderali, iar 12% suferă de obezitate. Rezultatele studiului arată că din punctul de vedere a 45% din români, consumul de fructe şi legume contribuie la o alimentaţie sănătoasă; alţi factori menţionaţi în acest sens au fost, în ordine, consumul de mâncare gătită