SCJU a primit în urmă cu câteva zile rangul I, fără grad de conformare, adică în prezent se ridică la cele mai înalte performanţe.
Dacă fostul ministru al Sănătăţii, Cseke Attila, afirma la un moment dat că România nu dispune de nici un spital care să se poată încadra în categoria I fără conformare, iată că lucrurile s-au schimbat. Directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa, dr. Dan Căpăţână, a declarat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că anul trecut unitatea sanitară fusese clasificată în categoria I cu plan de conformare. Între timp, aceasta şi-a rezolvat toate problemele semnalate de echipa de evaluare şi a urcat pe scara ierarhică. La ora actuală, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă se află alături de Spitalul de Urgenţă Floreasca şi Spitalul Universitar din Bucureşti pe lista celor mai bune din ţară. Cum s-a realizat acest lucru? Dacă un spital avansează la capitolul dotare, unul dintre principalele criterii la clasificare sau îşi extinde activitatea şi la alte domenii de specialitate şi crede că se poate încadra într-o clasă superioară, poate solicita încadrarea într-o treaptă superioară.
„Pentru a fi încadraţi în rangul I, era nevoie să mărim şi numărul de pacienţi internaţi din zonele limitrofe, clasificare strâns legată de finanţarea acordată de Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate", a precizat dr. Căpăţână. De la data de 26 mai 2011, când a fost emis ordinul prin care Spitalul de Urgenţă era încadrat în clasificarea rang I, cu plan de confirmare, au avut loc o mulţime de schimbări, reabilitări, dotări etc. „Având în vedere şi ultimele modernizări pe care le-am făcut împreună cu Consiliul Judeţean Constanţa (CJC), am trimis această solicitare la minister pentru modificarea clasificării spitalului, iar acum am reuşit performanţa de a ne clasa printre primele trei spitale din ţară ca şi criterii de competenţ