21 de unităţi şcolare, din 15 localităţi din ţară, au participat, în perioada 22 – 24 iunie, laConcursul Naţional de Ştiinţă şi Tehnologie RoSEF, ediţia a III-a, care s-a desfăşurat în spaţiul expoziţional al Iulius Mall Suceava.
În concurs au fost înscrise 33 de lucrări, care s-au încadrat pe trei categorii tematice: Ştiinţe, Ştiinţe aplicate şi Tehnologia informaţiei şi pedouă categorii de vârstă: 12 – 15 ani, 16 – 20 de ani.
Juriul a fost format din profesori universitari de la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, un profesor din învăţământul preuniversitar şi un reprezentant al CNR UNESCO.
Concursul Naţional de Ştiinţă şi Tehnologie RoSEF, iniţiat în 2010 de Palatul Copiilor Suceava şi Societatea Ştiinţifică Cygnus - Centrul UNESCO, având expertiza de specialitate a Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Judeţului Suceava, Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava, Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, reprezintă etapa de selecţie naţională a echipajelor care vor participa, în luna mai 2013, la Concursul INTEL ISEF, care se va desfăşura în SUA.
Vor reprezenta România în America
Pentru Concursul INTEL ISEFdin SUA au fost selectate cinci echipaje din Fălticeni, Botoşani, Bucureşti, Constanţa şi Râmnicu Vâlcea. Lucrările premiate cu locul I, realizate de cele cinci echipaje, au fost „Evidenţierea efectului de seră prin intermediul valorilor strălucirii Soarelui în municipiul Fălticeni” - Cristina-Mihaela Nedelcu, Diana Pavel, Ciprian Şuiu şi Constantin Popa, de la Colegiul Naţional „Nicu Gane” Fălticeni; „Sistem automat folosind Inteligenţa Artificială să recunoască ambuteiaje de maşini şi alte dezastre natural precum uragane, incendii de păduri, pierderi de petrol şi inundaţii” - Ionuţ Alexandru Budişteanu, de la Grupul Şcolar „Oltchim” Râmnicu Vâlcea;„Sistem de producere a en