Atunci când navigaţi prin apele învolburate ale unei relaţii, cele mai periculoase porţiuni pe unde vă purtaţi barca iubirii sunt conflictele
Mulţi psihologi susţin că certurile nu sunt doar inevitabile într-o relaţie, ci chiar sănătoase, întrucât oferă ocazia de a dezamorsa tensiunile de tot felul care se acumulează de-a lungul timpului. Toţi cei care sunt implicaţi într-o relaţie ştiu că, oricât ar fi de sănătoase, certurile nu sunt nici pe departe o experienţă plăcută. Mai mult decât atât, din cauza diferenţelor pe care Mama Natură le-a „sădit” în creierul bărbaţilor şi al femeilor, reprezentanţii celor două sexe abordează diferit atât ideea de ceartă, cât şi conflictul în sine.
Site-ul Tokii, a cărui misiune este să facă mai uşoară viaţa celor care fac parte dintr-un cuplu, şi-a întrebat cititorii cum gestionează conflictele apărute în relaţii şi ce obişnuiesc să facă pentru a evita ca o ceartă neînsemnată să se transforme într-un butoi periculos de pulbere.
Dacă veţi considera utile sfaturile date de cei de la Tokii şi le veţi pune în aplicare, poate că vă va fi mai uşor să vă ghidaţi barca iubirii spre ape mai puţin tulburi.
Luaţi taurul de coarne
Potrivit sondajului la care au răspuns mii de cititori, unul dintre secretele unei discuţii reuşite este „atacarea” promptă şi directă a oricărui subiect contradictoriu. Cu alte cuvinte, discutaţi faţă în faţă, clar şi concis, fără a apela la tertipuri precum statusuri pasiv-agresive postate pe Facebook sau pe Twitter - un astfel de comportament nu aduce nici un beneficiu. Cei mai mulţi dintre cei care sunt puşi în faţa unui conflict doresc să rezolve problema direct - 62 la sută dintre bărbaţi şi 64 la sută dintre femei au declarat că preferă să ia taurul de coarne şi să nu lase situaţia să degenereze. Având în vedere că în epoca modernă foarte multe persoane apelează la reţ