Este o salata delicoasa, deosebit de racoritoare si tocmai potrivita pentru aceste zile. Salata de pui, avocado si legume
Sursa imagine: culoriledinfarfurie.bogspot.ro
Ingrediente:
* 1-2 avocado
* 200-250 g carne de pui sau curcan
* 1/2 pachet de legume mexicane
(morcovi, porumb, ardei rosu, mazare, fasole verde)
* 2 fire ceapa verde sau uscata
* 1 lamaie
* coriandru
* marar
* 1 lingura smantana
* sare
* piper
* ulei de masline
Mod de preparare:
Intr-o tigaie se prajeste carnea de pui sau curcan, taiata cubulete, potrivit culoriledinfarfurie.bogspot.ro.
Se pot folosi fliturile care ne raman de la alte preparate.
Se condimenteaza.
De preferat sa folosim legume la punga din supermarket, sunt gata taiate si merge mai repede.
Am folosit legume mexicane ca au si boabe de porumb.
Intr-o alta tigaie se pun legumele la sotat in putin ulei si incet incet se adauga cate putina apa (sau supa), pana devin aldente.
Condimentam dupa gust cu sare si piper, apoi le amestecam cu legumele.
Avocado se taie in doua pe mijloc, se scoate samburele si se decojeste.
Din jumatate de pulpa se face un piure, iar cealalta se taie in cuburi, care se adauga peste amestecul de carne si legume.
La piure se adauga o lingura de smantana, se condimenteaza dupa gust si se adauga peste salata.
Umplem cele doua coji de avocado cu salata si se servesc.