… sa incepem cu paradoxul Ponta a plagiat dacă ne luăm după paginile colorate din presă. Tuturor ni se pare evident furtul. Așa cum ni se pare evident de cîte ori vedem un funcționar cu mașină de 100000 de euro cînd el nu cîștigă decît 10000 pe an. Nici un comitet-comiţie nu s-a exprimat încă. Şi aici e problema: Cum plagiatul nu e un subiect sau de ce se fac polițiștii doctori?
Căderea în derizoriu a doctoratelor în România e un proces care n-a început cu plagiatele Laurei-Codruța Kövesi și al lui Victor Ponta și nici nu are, în esență, legătură cu cercetarea academică sau „reputația“ învățămîntului superior. Are legătură, însă – una profundă – cu acapararea resurselor, controlul fondurilor de stat, monopolul și manipularea sistemică. Nu avem de ce să discutăm despre aceste doctorate (și plagiatele din ele) în logica „occidentală“ sau, mă rog, tradițională a lor ca formă de specializare intelectuală prin definiție, de vreme ce sînt doar instrumente de întreținere a rețelei de privilegii de stat.
Acuzaţia de plagiat e foarte uşor de făcut. Dovadă e Miclea însuşi care nici n-s scos două vorbe că a apărut și acuzația. Riscăm să avem comisii care s-o dea plagiat şi comisii care să n-o dea plagiat. Sau, mai uşor, să anunţe ba că nu e corectă citarea, ba că nu ştiu ce. Concluzie: autoflagelarea continuă. Cum să mă bag să țin partea cuiva?
Ooops! Uitasem: Bibliografie: Costi Rogozanu, Voxpublica + Iulia Popovici, CriticAtac
UPDATE: CNADTCU a hotarit ca e plagiat. Nu stim ce mai inseamna asta. Asteptam si Comisia de Etica.
A, si chiar nu inteleg de ce mai baga si Fumurescu inca o data ce am scris deja. De ce?
Nota: Hai, ca pana la urma pricepe si Costi!
… sa incepem cu paradoxul Ponta a plagiat dacă ne luăm după paginile colorate din presă. Tuturor ni se pare evident furtul. Așa cum ni se pare evident de cîte ori vedem un funcționar c