Talasoterapia, sau cura heliomarină reprezintă aplicarea, în scop terapeutic, a proprietăţilor apei, mării, soarelui, nămolului sau algelor, asociate climatului marin. Află ce este adevărat şi fals despre acest tip de tratament. Talasoterapia, sau cura heliomarină reprezintă aplicarea, în scop terapeutic, a proprietăţilor apei, mării, soarelui, nămolului sau algelor, asociate climatului marin. Află ce este adevărat şi fals despre acest tip de tratament.
1. Un sejur la malul mării echivalează cu o cură de talasoterapie.
FALS. Aerul marin iodat, băile de apă sau de soare sunt bune pentru sănătate, dar nu echivalează cu o cură de talasoterapie. Într-un bazin de tratament, cu apă la 37 de grade pielea asimilează de 10 ori mai repede oligoelementele decât o face printr-o baie în apa mării.
2. Cu produsele existente pe piaţă e posibilă o cură de talasoterapie la tine acasă.
FALS. Centrele de talasoterapie folosesc apă de mare prelevată din larg (de la sute de metri distanţă de mal), unde calitatea ei este mult mai bună. Pe mare, aerul nu conţine germeni, pe când la 3 km de litoral există 10.000 de germeni pe metru cub de aer, iar în oraş, peste 50.000.
3. Talasoterapia este bună pentru persoanele în vârstă şi femei.
ADEVĂRAT ŞI FALS. E adevărat că de obicei aceste centre sunt mult mai frecventate de persoane în vârstă, în majoritate femei. Această situaţie ţine poate de nişte obiceiuri vechi. În zilele noastre centrele s-au modernizat iar weekend-urile prelungite sunt numai bune pentru tratamente. Pe de altă parte este adevărat, că începând cu vârsta de 65 de ani forţa musculară scade cu 2% pe an şi că exerciţiile fizice făcute în apă sunt benefice articulaţiilor şi nu implică efecte negative asupra oaselor.
4. Talasoterapia este un lux rezervat celor cu bani
ADEVĂRAT ŞI FALS. De obicei locurile unde se fac tratamentele propun cazar