Ministerul Apărării Naţionale extinde verificarea legalităţii avansării ofiţerilor în rezervă şi pentru perioada 1990 – 2010.
Problema legalităţii avansărilor ofiţerilor în rezervă este în atenţia conducerii MApN de la momentul apariţiei primelor informaţii în presă. Pentru a analiza temeiul legal al acestor avansări a fost constituită Comisia pentru verificarea modului de acordare a gradelor şi înaintare în grad a ofiţerilor în rezervă în MApN, în perioada 2010-2012, se precizează într-un comunicat MApN.
Datorită interesului reprezentanţilor mass-media şi a controverselor apărute în spaţiul public, obiectul de investigare al comisiei a fost extins şi pentru perioada 1990 – 2012. La finalizarea fiecărui an verificat, Ministerul Apărării Naţionale va comunica datele cu avansările ilegale din anul respectiv, urmând ca, la sfârşitul analizei, să fie făcută publică lista acestor cazuri pe întreaga perioadă, afirmă comunicatul.
Ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că, în perioada 2010-2012, au fost înaintaţi în grad 2.767 de ofiţeri în rezervă şi a anunţat că o comisie va analiza fiecare caz în parte. Potrivit datelor de la MApN, în anul 2010 au fost înaintaţi în grad 1.475 ofiţeri în rezervă, în anul 2011 1.268 de ofiţeri în rezervă, iar în anul 2012 – 24 de ofiţeri în rezervă.
Ministerul Apărării Naţionale extinde verificarea legalităţii avansării ofiţerilor în rezervă şi pentru perioada 1990 – 2010.
Problema legalităţii avansărilor ofiţerilor în rezervă este în atenţia conducerii MApN de la momentul apariţiei primelor informaţii în presă. Pentru a analiza temeiul legal al acestor avansări a fost constituită Comisia pentru verificarea modului de acordare a gradelor şi înaintare în grad a ofiţerilor în rezervă în MApN, în perioada 2010-2012, se precizează într-un comunicat MApN. @N_