Ultima ispravă a lui Liviu Pop în scurtul său interimat la Educaţie a fost un ordin emis „cu dedicaţie“, prin care a dispus, în pofida legii, încheierea situaţiei şcolare a unei eleve a cărei mamă e directoare în minister.
O profesoară de Română de la Colegiul Sportiv „Nadia Comăneci" din Oneşti este de mai bine de o lună supusă unor presiuni infernale, venite de la Inspectoratul Şcolar Bacău şi de la Ministerul Educaţiei, pentru a încălca legea. I se cere să încheie situaţia şcolară a elevei Bianca Marin, din clasa a XI-a, deşi aceasta nu s-a prezentat la teza de pe semestrul al II-lea.
Profesoarei i se cere să-i treacă, în locul notei din teză, nota 10 întrucât eleva a câştigat o Olimpiadă internaţională, deşi la faza locală a aceleiaşi Olimpiade nici măcar nu s-a prezentat. A fost nevoie ca ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, să emită un ordin „cu dedicaţie", pentru ca profesoara să aibă un aşa-zis cadru legal pentru încheierea mediei. Toată zarva are o explicaţie: mama Biancăi, Corina Marin, este şefa Departamentului de Resurse Umane din Ministerul Educaţiei. Acesta este doar ultimul episod dintr-un lung şir de favoritisme de care s-a bucurat Bianca Marin în ultimii ani.
Oneşteanca Bianca Maria Marin (18 ani), fiica Corinei Marin, director al Departamentului de Management şi Resurse Umane din Ministerul Educaţiei, este principalul favorit al juriilor la diverse concursuri şi olimpiade şcolare. Elevă în clasa a XI-a la Colegiul „Nadia Comăneci", Bianca deţine, încă din clasele primare, tot felul de diplome, medalii, distincţii şi funcţii.
Cu mămica în minister, Bianca Marin este de mulţi ani vedeta învăţământului băcăuan. În municipiul Oneşti, subiectul „Bianca Marin" este unul aproape tabu. Nimeni nu neagă faptul că este un copil mult peste medie, însă mai toate cadrele didactice spun că eleva este mereu ţinută pe