-Metoda cu felii de lămâie: 1-2 felii subţiri de lămâie pentru un pahar cu apă, care trebuie băut dupa circa 10 minute de la adăugarea feliilor de lămâie.
- Metoda cu argilă: un bob de argilă (sau o linguriţă rasă de argilă pudră) se dizolvă într-un pahar cu apă, lăsându-se circa opt ore (de seara până dimineaţa). A doua zi se poate folosi pentru băut.
- Metoda apei congelate: într-un vas curat se pune apa (circa ¾ din volumul vasului) şi se pune vasul la congelator, fără capac. După circa trei ore, o bună parte din apă este îngheţată şi depusă pe pereţii vasului, într-un strat gros. Vasul se scoate din congelator, iar apa rămasă sub forma lichidă se scurge uşor în alt recipient. Gheaţa de pe pereţii vasului se răzuieşte cu un cuţit şi se lasă la dezgheţat. Apa rezultata este potabilă, iar nivelul ei de puritate poate fi probat cu ajutorul unui kit de testare, chiar de dumneavoastră.
- Metoda apei fierte, folosită pentru cei mici şi cei mari, atunci când calitatea apei de care dispuneţi este foarte îndoielnică: în această situaţie, întâi se filtrează apa prin două straturi de ţesătură din bumbac. Apa rezultată după filtrare se pune într-un vas curat şi se fierbe, lăsând să clocotească un minut. Apoi apa se răceşte şi se consumă.
Ar mai fi de observat că sursa de apă cea mai pură este dintr-un izvor. Dar poate fi şi dintr-o fântână a cărei apă trebuie să fie verificată într-un laborator specializat, înainte de a fi consumată. În situaţia în care laboratorul găseşte la analize anumite componente care fac apa impură sau chiar nepotabilă, trebuie să aplicaţi sursei un sistem de filtrare şi purificare, cel mai indicat fiind cel pe bază de cărbune. Consultaţi un specialist şi mai ales... nu vă zgârciţi.
-Metoda cu felii de lămâie: 1-2 felii subţiri de lămâie pentru un pahar cu apă, care trebuie băut dupa circa 10 minute de