Ministrul Justiţiei, Titus Corlăţean, a declarat, duminică, de Ziua Justiţiei, că justiţia televizată nu este o chestiune acceptabilă într-un stat de drept, iar informaţii care constituie subiectul unei anchete în curs nu pot fi date pe surse la presă.
Titus Corlăţean le-a spus magistraţilor că trebuie să pună mai presus de orice profesionalismul, integritatea, independenţa şi onoare faţă de actul de justiţie.
"Cred că dacă magistraţii şi cei care fac parte din actul de justiţie vor pune mai presus de orice profesionalismul, integritatea, independenţa, onoarea faţă de actul de justiţie şi vor şti să respingă lucruri care s-au întâmplat în România şi care au fost cauţionate, şi faţă de care eu nu am auzit de la Bruxelles să există vreo reacţie apropo de Mecanismul de Cooperare şi Verificare, lucruri care spun că în cadrul procedurii de anchetă nu ai voie să dai drumul pe surse la presă la chestiuni care constituie subiectul unei anchete în curs, faptul că justiţia televizată nu este o chestiune acceptabilă într-un stat de drept, faptul că prezumţia de nevinovăţie este un principiu fundamental, atunci când magistraţii, înainte de orice, de şefi, îşi vor asuma această conduită, vom putea să spunem că am făcut pasul decisiv în justiţie", a spus ministrul Titus Corlăţean, la evenimentul organizat de Ziua Justiţiei de către de Curtea de Apel Bucureşti şi Asociaţia Magistraţilor din România.
El a adăugat că, aşa cum spunea un vorbitor, criteriile importante sunt profesionalismul, integritatea, independenţa, dar şi credinţa în Dumnezeu.
"Avem legea ca reper fundamental, dar dacă am citi şi cuvântul sfânt; scrie acolo undeva că frica de Dumnezeu este începutul înţelepciunii. Mare lucru! Dacă acest lucru ne-ar ghida în tot ceea ce facem, inclusiv atunci când luăm decizii importante, poate că viaţa, societatea ar arăta altfel. As