Început de săptămână sub semnul protestelor la Iaşi. Zeci de persoane s-au strâns în faţa Prefecturii pentru a-şi cere salariile compensatorii. Un alt miting a avut loc în faţa CET a celor care urmează să fie daţi afară după încetarea contractului de muncă cu Dalkia.
"140 de persoane au fost trimise la CET pentru că le-a încetat contractul cu Dalkia. Cei 675 de angajaţi plătiţi de Primărie până acum au făcut parte din structura de angajaţi ai Dalkia, dar au lucrat pentru noi. Între ce se întâmplă cu ei între CET şi Dalkia, noi nu putem interveni, sunt angajaţii altei companii. Probabil, CET le-a dat deja preavize privind desfacerea contractului de muncă. Este o disponibilizare colectivă", a spus viceprimarul Mihai Chirica.
Noi disponibilizări la CET Iaşi. O treime din angajaţi trebuie să plece acasă
Pentru a primi salarii compensatorii, salariaţii disponibilizaţi vor trebui să se înscrie la masa credală, CET fiind în insolvenţă. "Nu ne face plăcere, dar nu există altă soluţie în aceste cazuri. Numărul de angajaţi este mare, cheltuiala este mare şi o companie îşi face întotdeauna calcule între costuri şi venituri", a spus viceprimarul.
Falimentul CET Iaşi, pasat unui privat
Angajaţii plimbaţi între Dalkia şi CET s-au adunat luni dimineaţă în faţa centralei electrice de termoficare pentru a afla care este soarta lor. "Am muncit zeci de ani aici şi acum sunt trimis acasă fără vreo explicaţie. Vreau să ştiu când şi dacă voi primi banii promişi", a spus unul dintre anagajaţii veniţi în faţa CET.
Protestatarii de la CET Iaşi, la mila şefilor din Primărie
La sfârşitul lui 2011, alţi aproximativ 500 de angajaţi au fost disponibilizaţi de la CET. Deşi contractul de muncă prevedea alocarea de salarii compensatorii, doar câţiva foşti angajaţi au văzut aceşti bani. Valoarea salariilor compensatorii pe care foştii salariaţi trebuie s