Cei 295 de elevi care au fost prinşi cu telefoane mobile, copiuţe ori s-au inspirat din Internet la BAC, pot depune până miercuri demersuri la Ministerul Educaţiei în care să ceară să le fie examinate lucrările.
Aceştia au reuşit să obţină o nouă şansă după ce s-au întâlnit cu Adrian Ghicov, directorului Agenţiei de Evaluare şi Examinare şi au încercat să-l convingă că singura lor greşeală a fost că şi-au luat la examene telefoanele mobile, dar nu le-au folosit.
Cei mai mulţi protestatari au fost din raioanele Cimişlia şi Rezina.
După aproape două ore de dezbateri, Adrian Ghicov le-a spus acestora ca timp de 48 de ore să depună demersuri în adresa ministrului Educaţiei.
Absolvenţii de la Cimişlia, care erau şi cei mai numeroşi, au decis să-i găsească pe toţi cei 49 de candidaţi care au fost prinşi cu telefoane şi să facă un demers comun. „Aveam mobilul la mine, dar nu l-am folosit. Nici măcar nu ne-au verificat lucrările", s-a plâns Constantin Ciudachin din satul Mihailovca, Cimişlia. „Vom întocmi demersuri, dar nu ştim ce decizie vor lua. Nu e exclus că ne-au promis să le pună copiilor note de trecere ca să scape de noi", a spus îngrijorat Serghei Corfonenco, părintele unui elev din Cimişlia.
Şi-au sacrificat telefoanele pentru a trece examenul
Unii se revoltau şi de ce nu au fost anulate şi lucrările altor 15 elevi din Cimişlia care la fel aveau telefoane mobile. Ghicov a explicat că aceştia au reuşit să le arunce peste geam sau să le ascundă după tablă sau în alte locuri şi e imposibil de demonstrat că le-au folosit în timpul examenelor.
Printre persoanele nemulţumite de rezultat era şi Ina Cazacu din Mărăndeni, Făleşti. „Nu ştiu de ce mi-au anulat lucrarea. Nu am avut nici telefon şi nici nu am copiat. E dureros că am picat tocmai la limba şi literatura română, obiectul meu preferat", a spus supărată Ina Cazacu.
Sper