Administraţia locală îi împarte pe craioveni în două categorii: unii care au parte de străzi măturate şi alţii care n-au norocul ăsta
Că există zone fără canalizare în Craiova secolului XXI ştie multă lume. Puţini ştiu însă că mai mult de jumătate din zonele locuite ale municipiului nu sunt conectate la canalizare. Din acest punct de vedere, locuitorii de la periferii sunt un fel de craioveni de mâna a doua, care nu pot beneficia de „luxul“ canalizării. O situaţie asemănătoare se înregistrează în privinţa salubrizării zonelor municipiului.
Doar 326 de străzi din 800 au dreptul să fie măturate
Ionel P. locuieşte pe strada Rodnei din Craiova. El ne-a sesizat pe adresa reporter@gds.ro cu privire la mizeria de pe strada sa, pe unde nu a trecut niciodată vreun măturător de la Salubritate. Bărbatul consideră că, în calitate de plătitor de taxe şi impozite, ar avea dreptul la o stradă măturată, chiar dacă aceea pe care locuieşte nu e asfaltată, ci e doar pavată cu bolovani de râu. În acest sens, s-a adresat cu o scrisoare Primăriei Craiova, ataşând şi trei fotografii care să ilustreze murdăria de pe strada Rodnei, însă n-a primit nici un răspuns până în prezent.
Noi, însă, îi răspundem, precizându-i că, în prezent, măturătorii de la Salubritate fac curat pe mai puţin de jumătate din străzile Craiovei. Nu din vina lor, ci a primăriei şi consiliului local, care au stabilit că doar 326 de străzi merită să fie măturate.
„Din cele aproximativ 800 ale Craiovei, noi acționăm pe 326 de străzi, stabilite în baza unei hotărâri a Consiliului Local Municipal luată în cursul anului 2011. Suntem obligați să ne limităm la aceste străzi, care sunt trecute în Caietul de sarcini privind activitatea de măturat, spălat, stropit și întreținere a căilor publice din oraș, și nu putem interveni în alte zone pentru că nu ni s-ar deconta prestațiile de către primărie, a