Reprezentanții Centrului Cultural Județean Arad spun că primele ecouri în urma evenimentului gastronomic recent încheiat la Arad și anume Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber din zilele de 30 iunie și 1 iulie evidențiază contextul internațioanal, de înalt nivel la care s-a desfăsurat competiția culinară.
„Cupa Aradului în Gastronomie, etapa concurs a acestui eveniment a mobilizat atenţia unanimă. Un juriu exigent, din care au făcut parte nume sonore ale artei culinare internaţionale – precum Gissur Gudmundsson, preşedintele juriului, Spiros Dimitriou, Ragnar Fridriksson, Thomas Gugler ş.a. au apreciat preparatele concurenţilor. De altfel, este singura competiţie gastronomică continentală din România, certificată de World Association of Chefs Societies. Aceasta se adresează atât profesioniştilor, cât şi amatorilor, fiecare grupă fiind jurizată de către o comisie internaţională. Au fost apreciate, potrivit criteriile de evaluare: gustul produselor culinare, prezentarea finală, dexteritatea şi igiena concurentului”, spune Ana Maria Dragoș, director al Centrului Cultural Judetean Arad.
Rezultatele la probele stabilite au fost următoarele:
Gătit în aer liber – amatori:
Antreuri, platouri festive: Locul I – Marvic; Locul II – Georgeo Andrei
Dulciuri: Locul I – Marvic Cluj
Creaţie: locul I – Marvic
Meniu alternativ: Locul I – Claudia Ramona Rista
Somelieri amatori:
Locul III –Claudia Ramona Rista; Locul II-Georgeo Andrei;Locul I – Marvic
Grătar – amatori:
Locul III –Tramuţa, Oradea: locul II- echipa Păpuriş; locul I- Georgeo Andrei-Cooking Passion
Plită – locul I: Marvic – Cluj;
Ceaun – locul II: echipa Hop Ţop; locul I: Team „Lalivaşi”
Creaţie- locul II: echipa Păpuriş; locul II: Tibor Gibanica; locul I:Marvic-Cluj;
Somelieri amatori:
Locul III: ec