O prajitura fina, aromata si, fara foc, ideala pentru acesta perioada de vara, cand fugim de cuptorul din bucatarie, ca nu-i asa... ne ajunge cel de afara. Asta nu inseamna ca nu va fi la fel de buna si la iarna! Prajitura cu mascarpone menta si merisoare
Sursa imagine: culoriledinfarfurie.blogspot.ro
Ingrediente blat:
* 150 g biscuiti
* 150 fulgi de ovaz
* 150 g unt
* 3-4 linguri de zahar
* 2 linguri de cacao
* sirop (dupa caz)
Ingrediente crema:
* 200 g mascarpone
* 60-80 g zahar farin
* 1 lingurita esenta de menta
* colorant verde
* 200 ml frisca (Meggle)
* 6 g de gelatina Dr. Oetker
Decor:
* 100 g merisoare confiate
* 100 g ciocolata alba
Mod de pregatire:
Facem un blat de biscuiti.
Biscuiti se dau prin masina.
Se pun intr-un bol si se amesteca impreuna cu fulgi de ovaz, potrivit culoriledinfarfurie.blogspot.ro.
Adaugam cacao, zahar si untul topit.
Amestecam pana se incorporeaza untul uniform, iar daca este nevoie mai adaugam 2-3 linguri dintr-un sirop.
Pregatim o tava de 20x20 cm, o tapetam cu hartie de copt pusa dublu si lasata mai mare, ca sa putem scoate prajitura din forma cand este gata si vrem sa o servim.
Asezam si tasam compozitia de biscuiti.
Pentru crema:
Batem frisca tare.
Gelatina o hidratam in 2-3 linguri de apa rece cca. 10 minute.
Intr-un bol separat, batem crema mascarpone (sau o alta crema fina de branza ) cu zaharul farin, fiecare dozeaza dupa cat de dulce va place.
Luati in calcul insa ca si frisca Meggle este dulce.
Adaugam esenta de menta.
Puneti intai jumatate de lingurita si gustati, mai adaugati in functie de cat de tare vreti sa se simta menta. Adaugam si cateva picaturi de colorant verde.
Incalzim gelatina cat sa se topeasca, o luam de pe foc si amestecam in ea dou