Iulia Preda - Specialist în farmacie şi cosmetologie, prezentatoarea emisiunii "Noi să fim sănătoşi!", Giga TVLotiunea autobronzanta este, poate, una dintre cele mai sanatoase metode de a obtine acea piele creola superba. In ciuda tendintelor modei, care, din pricina faptului ca bronzul este nociv, ridica in slavi pielea cat mai alba, pe timpul verii ne vom dori intotdeauna o piele macar putin colorata. Cu putina experienta in aplicare si cu cateva cunostinte, autobronzantul va deveni in scurt timp cel mai bun prieten.
Putina istorie
Autobronzantele au aparut prima data in anii a60. Initial, erau niste creme care colorau pielea pe moment si se curatau la prima spalare. In anii a80, si-au facut aparitia pe piata lotiunile cu bronzare rapida care se diferentiau de precursoarele lor prin faptul ca nu se indepartau la primul contact cu apa. Acum, cu cat expunerea la soare devine mai primejdioasa, fiind cunoscut faptul ca factorii de mediu se schimba de la an la an, cu atat tehnologia din domeniul autobronzantelor avanseaza. Aspectul pielii oferit de aceste cosmetice seamana izbitor cu bronzul natural. Poti obtine un bronz natural in cateva minute la un salon care detine spray-uri autobronzante.
De ce miros neplacut
Dupa primele ore de la aplicarea substantei de bronzare artificiala, pielea ta va capata un miros usor neplacut. Acest lucru este datorat dihidroxiacetonei, sau DHA, cum mai apare mentionat pe ambalaj. Acest ingredient este responsabil pentru mirosul intepator. Chiar si cu cea mai avansata tehnologie, firmele de cosmetice nu au reusit sa inlature acest disconfort.
Nu te protejeaza de soare
Spre deosebire de bronzul natural, care apare ca o reactie naturala de protectie a pielii impotriva razelor UV, bronzul artificial nu protejeaza pielea de radiatiile solare. Astfel, dupa aplicarea lor, le lasam sa se usuce si revenim c