Kim Jong Un, liderul din Coreea de Nord, succesor, din decembrie 2011, a lui Kim Jong Il, are în minte un plan prin care să ofere ţării pe care o conduce o nouă imagine. El vrea să relaxeze o serie de legi, astfel că, în curând, nord-coreenii vor putea avea telefoane mobile şi vor putea mânca pizza.
În ultima jumătate de an, în Coreea de Nord, numărul femeilor care poartă pantaloni, încălţăminte cu platformă sau cercei a crescut semnificativ. Şi telefoanele mobile încep să fie disponibile pe piaţa până acum închisă şi conservatoare.
Kim Jong Un a anulat ordine anterioare care interziceau consumul de pizza, de cartofi franţuzeşti sau de hamburgeri. Prin alte decizii, a oferit copiilor excursii gratuite la grădinile zoologice şi în parcurile de distracţie.
Nu sunt de ignorat nici studiile pe care Kim Jong Un le-a făcut în străinătate, în Elveţia, la începutul adolescenţei sale. Contactul cu lumea occidentală l-a determinat să iniţieze proiecte legislative care să producă schimbare şi să acorde locuitorilor mai multe libertăţi în viaţa cotidiană.
Însă, contrar acestor măsuri care să mai relaxeze locuitorii, Dong Yong-Sueng, specialist nord-coreean la "Samsung Economic Research Institute", este de părere că aceste decizii fac parte "dintre-o strategie care să aducă aminte de imaginea părintească şi caldă a bunicului său, Kim Il Sung".
Până în decembrie 2011, ţara a fost condusă de Kim Jong Il, care din 1994, a condus ţara într-o manieră mai rece. Înaintea lui, însă, Kim Il Sung a vrut să creeze o "o naţiune care fie fie raiul copiilor", iar ţara, susţinută de fosta URSS, avea suficiente resurse pentru a-şi hrăni locuitorii. Tocmai de aceea, nord-coreeni privesc cu nostalgie spre perioada anilor '70. Din acest motiv, Kim Jong Un, un tânăr lider cu un popor întreg la picioare, doreşte să obţină iubirea naţiunii printr-