La Hanul Domnesc din municipiul Suceava (Secţia de Etnografie a Muzeului Bucovinei) a avut loc ieri deschiderea celei de-a XV-a ediţii a Atelierului de creaţie „Micii Meşteşugari”, activitate care se desfăşoară, până pe data de 21 iulie a.c., în Muzeul Satului Bucovinean de pe platoul Cetăţii de Scaun a Sucevei.
„Cel mai important proiect care se desfăşoară în incinta Muzeului Satului Bucovinean”
Organizat de Muzeul Bucovinei Suceava, Atelierul de creaţie „Micii Meşteşugari”, la care în acest an participă copii cu înclinaţii artistice cu vârste cuprinse între 10 şi 16 ani, dispune de cinci ateliere lucrative coordonate de artişti şi meşteri populari consacraţi.
Festivitatea de deschidere, la care copiii, însoţiţi de părinţi şi bunici, s-au întâlnit cu muzeografii şi cu coordonatorii atelierelor de la care vor deprinde tainele meşteşugurilor, s-a desfăşurat la umbra copacilor din curtea secţiei muzeale.
Cei care au participat la eveniment au aflat de la organizatori că acesta este „cel mai important proiect care se desfăşoară anual în incinta Muzeului Satului Bucovinean”, proiect prin care „muzeul a câştigat mulţi prieteni care revin an de an”.
„Copiii vor putea să descopere un lucru din care poate, mai târziu, vor putea face o meserie”
Coordonatoarea acţiunii, muzeografa Iustina Humă, a precizat că, prin organizarea acestui atelier, „încercăm să oferim copiilor o alternativă la calculator, televizor şi la betonul din faţa blocului”, prin petrecerea unor zile de vacanţă în muzeul în aer liber în care „copiii vor putea să descopere un lucru din care poate, mai târziu, vor putea face o meserie”.
Informându-i pe cei care s-au înscris la atelierele de creaţie că se vor întâlni de acum înainte zilnic, de luni până vineri, la Muzeul Satului Bucovinean, Iustina Humă (care le-a spus copiilor că ea nu este „vrăjitoar