Ovidiu Miculescu a fost validat ca preşedinte - director general al Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR), marţi, de către Parlament, cu 235 de voturi "pentru" şi 8 voturi "împotrivă".
Cele două Camere ale Parlamentului s-au reunit marţi pentru validarea preşedinţilor Societăţii Române de Televiziune (SRTv) şi Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR).
După votul Parlamentului, Ovidiu Miculescu a depus jurământul în faţa plenului.
Preşedintele Consiliului de Administraţie al SRR este numit de Parlament, pe o perioadă de 4 ani.
Miculescu a fost validat marţi de Parlament, după ce în aceeaşi zi el a fost validat ca preşedinte - director general al Radioului Public şi de Comisiile de cultură ale Parlamentului, cu 17 voturi "pentru" şi 4 "abţineri".
Ovidiu Miculescu a fost desemnat pentru această funcţie de membrii Consiliului de Administraţie al SRR.
De altfel, membrii CA al Radioului Public s-au întâlnit, marţi dimineaţă, în sala de şedinţe a Comisiilor de cultură ale Parlamentului, înainte de începerea şedinţei propriu-zise a comisiilor, pentru a-l vota pe noul preşedinte-director general al SRR. Din cei zece membri CA prezenţi, opt au votat "pentru" desemnarea lui Ovidiu Miculescu ca preşedinte-director general, în timp ce doi membri s-au "abţinut".
Ovidiu Miculescu a fost susţinut pentru această funcţie de USL, după ce, vinerea trecută, Demeter Andras a anunţat că renunţă la funcţia de preşedinte-director general al Radioului Public, mandat pentru care fusese numit în iunie 2010, fiind susţinut de UDMR. Totuşi, deşi a renunţat la funcţia de preşedinte-director general, Demeter Andras şi-a păstrat calitatea de membru în CA al SRR.
Pe lângă Ovidiu Miculescu şi Demeter Andras, din Consiliul de Administraţie al Radioului Public mai fac parte: Doina Tănase, Mihai Voicu, Mirela Ioana Fugaru, Ileana Savu, Stejărel O