Dacă şi CTP spune că USL se poartă precum cămăşile brune hitleriste în 1933, când au luat puterea şi au anihilat instituţiile statului, e nasol. Sursa: EVZ
Ar mai fi câţiva nevoiţi să-şi mănânce în direct, la oră de vârf, vraful de comentarii elogioase sau pline de speranţă la adresa consensualismului şi bunului simţ ce urmau să debuteze după înlăturarea odiosului guvern Boc-Udrea. În ele, se forţau să nu observe ce se vedea deja cu ochiul liber: mediocritatea agresivă şi lipsa de autocenzură în comportament a noii garnituri PSD-PNL.
Care e forţa tânără şi integră promisă, ce urma să lase certurile deoparte şi să scoată România din criză: amuzanţii Liviu Pop, Andrei Marga, Mircea Diaconu, Ioan Rus? Corlăţean, Haşotti? Daniel Constantin sau dl. Chiţoiu, omul cu insolvenţa Hidroelectrica? E o întâmplare că cei mai teferi la cap, după comportament, par să fie dl Georgescu, cenzor extern pe buget, şi dl. Cepoi, preluat de la guvernările anterioare?
De fapt, nu mai contează. Guvernarea Ponta e încheiată, după cum o arată tăcerea asurzitoare a baronilor PSD, ce aşteptau rezolvări elegante, fără tărăboi ale problemelor lor – şi când colo s-au trezit fără rezolvări, dar în schimb cu un şir de scandaluri neprovocate. Dacă singura expertiză antrenată în Opoziţie de Ponta&comp a fost spumegatul "jos Băsescu", era clar că, săltaţi brusc la decizie, vor avea o criză de identitate.
Acum se încearcă cronicizarea bolii şi agonizarea până la alegeri, legitimând totul prin atacuri la preşedinte. Nu e însă clar ce i se reproşează de data asta, deoarece nu le-a întors nici o lege, nu s-a opus la numirea miniştrilor şi a făcut pasul îndărăt de la Bruxelles. Cum lasă Băsescu capul jos, cum devine evident ceea ce USL şi trâmbiţaşii lor s-au chinuit să ascundă de prin 2007 încoace: anume că lupta lor nu e atât cu preşedintele, cât cu normele şi sp