O familie de sibieni a renunţat la viaţa de la oraş, chiar dacă aveau o afacere care le permitea un trai mai mult decât decent, şi a redescoperit frumuseţea vieţii la ţară. Treptat, dragostea pentru viaţa sănătoasă s-a transformat într-o afacere de succes, care i-a făcut cunoscuţi în ţară şi în afara ei.
Emil (45 de ani), fost ofiţer MAPN, şi soţia lui Mioara (43 de ani), de profesie tehnician, povestesc râzând cum, căutându-şi iniţial o casă de vacanţă, au văzut într-un ziar un articol despre „satul nepopulat Nucet”, aşezare cu doar 30 de localnici, majoritatea vârstnici. Odată ajunşi aici, farmecul locurilor i-a cucerit iremediabil, iar achiziţia casei şi a celor 2 hectare de teren a reprezentat doar primul pas spre o altfel de viaţă.
Din „cutia de chibrituri” în livada de la Nucet
Aveau în Sibiu un apartament şi 3 chioşcuri în care vindeau mâncare de tip fast-food. Au vândut tot şi s-au mutat defintiv la Nucet, unde au ridicat din casa veche o pensiune şi unde au început să cultive fructe şi legume, totul sută la sută ecologic.
Când au făcut pasul, foarte mulţi apropiaţi i-au privit cu scepticism.”Acum, nu le vine să creadă, le place şi mă tot întreabă dacă nu mai sunt case de vânzare”, povesteşte Mioara, râzând, iar Emil spune că acomodarea a fost uşoară, mai ales că amândoi au crescut la ţară.
„Nu ne-a fost greu, eu sunt născut în Răşinari, soţia la fel, ne simţeam străini în „cutia de chibrituri”, povesteşte Emil Cioran.
CLICK PE POZE PENTRU GALERIE FOTO
Ca o ironie, tocmai în Bucureşti, soţii Cioran l-au cunoscut pe Willy Schuster, cunoscut promotor al agriculturii ecologice, cel care a pus pe picioare la Moşna, împreună cu soţia sa, o gospodărie care reprezintă un adevărat model de reuşită în domeniu.
L-au vizitat la Moşna, le-a plăcut enorm ce au văzut acolo, iar paşii următori