Românii înscrişi în programul statului de susţinere a tinerilor întreprinzători au, în medie, 27 de ani, sunt bărbaţi şi vor o cifră de afaceri de 30.000 de euro.
Unul dintre puţinele programe lansate de Guvern care a avut succes în ultimii ani este cel prin care statul sprijină tinerii care vor să-şi deschidă o afacere.
Prin „Programul pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii tineri", lansat în februarie 2011, statul îi scuteşte de taxe pe beneficiari şi le acordă fonduri nerambursabile de până la 10.000 de euro.
De la lansare şi până în iunie 2012, s-au înfiinţat aproximativ 5.341 de firme, iar din acestea circa 600 au primit ajutorul nerambursabil, potrivit datelor prezentate ieri de reprezentanţii Agenţiei pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru Întreprinderi Mici şi Mijloci (AIPPIMM).
Tinerii vor banii de la stat
„Cea mai mare eficacitate a unui program lansat de Guvern. Avem rezultate uimitoare având în vedere această lege", a declarat Florin Jianu, preşedintele Patronatului Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR). El susţine acest lucru pe baza unui sondaj realizat în rândul a 437 de SRL-D-uri (societate cu răspundere limitată înfiinţată în cadrul programului în care tinerii sunt sprijiniţi de stat).
Preşedintele Patronatului Tinerilor Întreprinzători a spus că în primul an al programului, în intervalul februarie 2011- februarie 2012, SRL-D-urile au ajuns la o cifră de afaceri de 124,35 milioane de euro, ceea ce înseamnă 0,1% din PIB. „Iar în ceea ce priveşte numărul angajaţilor, acesta a ajuns la 5.278 de persoane într-un an. Aceste cifre arată eficacitatea programului", a subliniat Florin Jianu. În urma acestui raport, reprezentanţii patronatului au reuşit să identifice portretul tânărului antreprenor care a beneficiat de sprijinului sta