Până la Ordinul executiv din 24 iunie 1912 (Executive Order of June 24, 1912), nici ordinea stelelor și nici proporțiile drapelului Americii nu au fost prescrise. Drapele datând dinaintea acestei perioade au aranjamente diferite ale stelelor și a proporțiilor, aceste caracteristici fiind lăsate la latitudinea fabricantului drapelelor. Sursa: Reuters
În general, dungile orizontale ale stelelor și proporțiile similare acestora au fost adoptate mai târziu ca oficiale. Drapelul SUA a fost ridicat in prima sa forma unificata în Cambridge, Massachusetts. Era alcătuit din 13 dungi albe și roșii (stripes), egale cu numărul statelor. Statele originale au fost Connecticut, Delaware, Georgia, Maryland, Massachusetts, New Hampshire, New Jersey, New York, North Carolina, Pennsylvania, Rhode Island, South Carolina, și Virginia. La 14 iunie 1777, pentru a stabili un drapel oficial al noii națiuni, Congresul american aproba Actul primului drapel (The first Flag Act): "Se stabilește ca drapelul Statelor Unite să fie făcut din 13 dungi, rosii și albe alternând, va avea cele 13 stele ale Uniunii, albe pe fond albastru reprezentând o nouă Constelație”.
Aranjamentul stelelor
În 1794, prin admisia statelor Vermont si Kentucky, Congresul mai adăuga încă două dungi și două stele. Noua țară a început să crească și mai multe state s-au alăturat, dar nu era destul loc pe drapel pentru mai multe dungi. În 1818 s-a revenit la cele 13 fâșii inițiale, care au rămas neschimbate ulterior, pentru fiecare stat care s-a alăturat Uniunii adăugându-se o nouă stea. Actul din 4 aprilie 1818 - prevăzând ca 13 dungi și o stea pentru fiecare stat să fie adăugate pe drapel pe 4 iulie urmând admisiei fiecarui nou stat, a fost semnat de către Președintele Monroe.
Ordinul executiv al Președintelui Taft, datat 24 iunie 1912 – a stabilit proporțiile drapelului și a prevăzut ara