Anul acesta peste 2 milioane de români vor pleca în vacanţă în diferite destinaţii din ţară şi din străinătate. Printre cele mai căutate destinaţii alese de cei care vor să rămână în perioada concediului în ţară se află litoralul Mării Negre, în timp ce românii care vor să plece în străinătate aleg, în principal, destinaţii precum Grecia, Bulgaria şi Turcia.
Turiştii români sunt dispuşi să cheltuiască, în medie, 140 de euro de persoană atunci când pleacă în vacanţă în ţară. Suma medie a cheltuielilor de vacanţă creşte însă până la 410 euro de persoană în cazul celor care aleg să se relaxeze peste graniţă, conform datelor făcute publice de reprezentanţii BCR Cercetare.
Pentru a se asigura că nu vor întâmpina neplăceri atunci când sunt în vacanţă, românii trebuie să aibă în vedere câteva aspecte legate de plăţile realizate cu un card şi de folosirea bancomatelor.
Şase sfaturi pentru o vacanţă liniştită
1. Pentru a evita riscul de pierdere a numerarului, turiştii sunt sfătuiţi să folosească un card pentru realizarea diferitelor plăţi la comercianţi. Comisionul este zero, iar plata cu cardul este considerată a fi cea mai simplă şi cea mai sigură modalitate de achitare a diferitelor produse şi servicii.
2. Pentru a evita furturile, turiştii români sunt sfătuiţi să nu plece cu numerar din ţară, ci mai degrabă să folosească, atunci când au nevoie de bani, bancomatele băncilor ai căror clienţi sunt.
3. Atunci când ridică bani de la bancomate şi atunci când folosesc cardul pentru a realiza diferite plăţi turiştii sunt sfătuiţi să acopere tastatura în momentul tastării codului PIN.
4. Pentru a urmări evidenţa banilor cheltuiţi, evitând astfel surprizele neplăcute, persoanelor care aleg să plece în vacanţă atât în ţară, cât şi în străinătate li se recomandă să urmărească extrasele de cont.
5. Înainte de a pleca în concediu r