Birourile permanente au decis ca joi, la ora 10.00, să aibă loc şedinţa plenului reunit al Parlamentului pentru citirea cererii USL de suspendare din funcţie a preşedintelui Traian Băsescu. Şeful statului este invitat la şedinţa de plen pentru a-şi expune punctele de vedere. Dacă suspendarea preşedintelui se face prin încălcarea Constituţiei afectează felul în care sunteţi percepuţi, atrage atenţie ambasadorul SUA la Bucureşti.
Invitaţia a fost deja trimisă spre Palatul Cotroceni, a anunţat preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.
"Am finalizat procedurile conform Constituţiei de informare a preşedintelui României cu privire la convocarea plenului extraordinar la care se discută cererea grupurilor parlamentare PSD şi PNL din cele două Camere", a spus Zgonea.
Administraţia Prezidenţială a confirmat că a primit invitaţia, fără a preciza însă dacă şeful statului va fi joi prezent în Parlament.
Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, a anunţat că vor exista de fapt două reuniuni ale Parlamentului - cea stabilită pentru joi la ora 10.00, în care se va da citire solicitării de suspendare şi o altă reuniune pentru vineri. Proceduri cerere de suspendare Crin Antonescu, preşedintele Senatului
“Vineri, probabil în partea a doua, va avea loc şedinţa de dezbatere şi de vot asupra suspendării", a spus Crin Antoenscu.
El a precizat că cererea de suspendare a fost semnată de "binişor" peste o treime dintre parlamentari. E nevoie de avizul Curţii?
Părerile sunt diferite în rândul parlamentarilor. Astfel vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Florin Iordache, a declarat, miercuri, că avizul Curţii Constituţionale în cazul propunerii de suspendare din funcţie a preşedintelui "trebuie să existe", fiind unul conform. Liderul deputaţilor PNL, Călin Popescu Tăriceanu, susţine însă că avizul nu este obligatoriu.
"Noi sol