Printre cele mai vizitate obiective se numără castelul regal de la Săvârşin.
Judeţul Arad este tranzitat în fiecare vară de zeci de mii de cetăţeni străini, care fie că vin în România în scop turistic, fie că sunt români, care s-au stabilit în străinătate şi se întorc acasă. Mulţi dintre ei opresc şi vizitează obiective turistice situate pe DN 7. Mănăstirea franciscană de la Radna, Cetatea Şoimoş, Castelul de la Săvârşin sunt cele mai căutate destinaţii turistice „de şosea".
Mănăstirea franciscană şi icoana făcătoare de minuni
Turiştii opresc la Mănăstirea franciscană de la Radna, pe raza oraşului Lipova şi se roagă la icoana făcătoare de minuni. Mănăstirea se află chiar la şosea, pe DN 7, şi atrage anual mii de turişti ocazionali.
Prima biserică a fost construită la Radna în 1520. În anul 1695, a fost incendiată de trupele otomane. Din incendiu, spune legenda, a scăpat neatinsă o singură icoană, făcătoare de minuni. Biserica actuală, monumentală, a fost construită în anul 1756. Are 60 metri lungime, 20 metri lăţime şi 21 metri înălţime, turnurile bisericii urcând spre cer până la 67 metri. După 1948, pelerinajele la această mănăstire, devenite tradiţionale, au fost interzise. Anul 1990 însă a adus un nou început pentru viaţa religioasă în jurul vechii mănăstiri. Pelerinajele au fost reluate, de Sfânta Maria Mare, când mii de oameni se adună pentru a se ruga la mănăstirea Radna. Slujbele sunt oficiate în mai multe limbi, inclusiv în limba română. În spatele bisericii, pe deal, a fost amenajat un Drum al Crucii, urcat de pelerini şi credincioşi la marile sărbători creştine. „Sunt cetăţean german şi vin în fiecare an în România. Opresc la mănăstirea Radna şi împreună cu familia ne rugăm la icoana făcătoare de minuni", a declarat un bărbat care a plecat din România în Germania înainte de 1989. Peste Mureş, la Lipova se află Bazarul turcesc, o