Oresa Ventures, noul proprietar al brandului RTC, unul din cele mai cunoscute de pe plan local, a investit 7 milioane de euro in compania de birotica si papetarie pentru birou, mare parte din bani fiind destinati achitarii partiale a datorilor bancare si astfel scaderii gradului de indatorare.
O data cu preluarea brandului RTC Proffice de la omul de afaceri Octavian Radu, Oresa Ventures a realizat un “plan de 100 de zile” pentru a aduce un suflu nou afacerii, avand pe post de consultant un veteran al industriei-pe elvetianul Peter Basci, a carui familie a detinut pana in 2010 unul din principalii jucatori de profil de pe piata elvetiana.
Scaderea gradului de indatorare Prima masura luata de Oresa Ventures la preluarea companiei si implicit a brandului RTC a fost folosirea unei parti din bugetul de investitii de 7 mil. euro pentru rambursarea anticipata a unor credite bancare. Astfel, din cele 8 banci la care RTC era datoare au mai ramas doar 3 institutii financiare care mai au de recuperat bani de la companie. Cornel Marian (foto stanga), managing director al Oresa Ventures a mentionat ca in cazul creditelor care nu au fost inca rambursate, data scadenta nu va veni, in urma renegocierilor cu bancile, mai devreme de 2-3 ani.
Gradul de indatorare ridicat, una din principalele probleme ale companiei, a fost insa si cu noroc. “Daca nu era gradul de indatorare firma nu era de vanzare. Unul din motivele vanzarii a fost faptul ca s-a dorit reducerea indatorarii in grupul de firme condus de Octavian Radu”, a spus Marian, care a mentionat ca, in ciuda restructurarii in zona de credite, preluarea RTC nu a fost in opinia sa una distress, mai ales ca anul trecut firma avea un profit operational de 1,5 mil. euro.
Stoc de marfa de 2 mil. euro A doua masura luata de Oresa a fost injectarea unor sume in capitalul de lucru, principala miza fiind aducerea