Importatorul de bere Bavarom a lansat berea Nenea Iancu în două sortimente: bere blondă de tip “Munchner Lager”cu o concentraţie de alcool de 4,9 grade şi nefiltrată tip “Weiss” cu o concentraţie de alcool de 5,1 grade.
Ambele tipuri sunt produse în orașul Memmingen din landul Bavaria. Reţeta care stă la acestei beri este realizată de producătorul german exclusiv pentru marca de bere românească, având patru ingrediente de bază: apă, malț din grâu, malț din orz şi hamei.
“În urma studiilor de piaţă ale Bavarom, rezultate din procesul de distribuţie de bere premium de import, am ajuns la concluzia că piaţa din România poate acomoda un nou produs premium, o marcă locală. Astfel, am căutat o reţetă de bere care să fie produsă după un proces cât se poate de natural și care să se apropie de procedeul folosit de vechii berari. Dată fiind implicarea lui Caragiale în comerţul şi producţia de bere românească, am decis ca această bere să-i poarte numele”, a declarat Costin Ghindea, director general Bavarom.
Importatorul de bere Bavarom a lansat berea Nenea Iancu în două sortimente: bere blondă de tip “Munchner Lager”cu o concentraţie de alcool de 4,9 grade şi nefiltrată tip “Weiss” cu o concentraţie de alcool de 5,1 grade.
Ambele tipuri sunt produse în orașul Memmingen din landul Bavaria. Reţeta care stă la acestei beri este realizată de producătorul german exclusiv pentru marca de bere românească, având patru ingrediente de bază: apă, malț din grâu, malț din orz şi hamei.
“În urma studiilor de piaţă ale Bavarom, rezultate din procesul de distribuţie de bere premium de import, am ajuns la concluzia că piaţa din România poate acomoda un nou produs premium, o marcă locală. Astfel, am căutat o reţetă de bere care să fie produsă după un proces cât se poate de natural și care să se apropie de procedeul folosit de vechii berari. Dată fiind implicarea lui