Juratul de la MasterChef a dezvăluit două reţete proprii, cu vită şi creveţi, foarte uşor de preparat.
"Dupa parerea mea, de pe nicio farfurie nu trebuie sa lipseasca ierburile aromate proaspete. Va recomand sa incercati cimbru, rozmarin, salvie sau busuioc proaspat", a spus Chef pentru slabsaugras.ro.
Tournedos
Ingrediente:
Muschi de vita 500 g, spanac proaspat 500 g, cartofi 300 g, ulei de masline 100 ml, unt 100 g, coniac 50 ml, smantana pentru gatit 100 ml, cimbru proaspat, rozmarin proaspat, usturoi
Mod de preparare: Pentru fragezirea muschiului de vita, eu recomand pastrarea lui in baie de ulei de masline cu frunze de patrunjel, ceapa, morcovi si telina, la frigider, cu cel putin 24 h inainte de a fi gatit. Se pune muschiul de vita in tigaia incinsa cu putin unt si se prajeste dupa gust, in sange, mediu sau bine facut. Din punctul meu de vedere, cel mai bun mod de a manca un muschi de vita este in sange sau mediu. Bine facuta, carnea devine mult prea tare, isi pierde fragezimea si gustul. Dupa ce muschiul de vita este gatit asa cum il doriti, il scoateti pe o farfurie, iar in tigaia in care ati prajit muschiul puneti coniacul si flambati. Mare grija la perdele, pentru ca este periculos! Dupa ce s-a stins flacara, puneti smantana si amestecati bine. Dati tigaia de pe foc si puneti putin unt, ca sa se lege sosul.
Pentru garnitura: Spalati cartofii foarte bine sub jet de apa rece si inveliti-i in folie de aluminiu. Apoi ii bagati la cuptor, la foc mediu. Pentru a fi siguri ca sunt gatiti, puteti sa ii incercati cu o frigaruie. Daca aceasta patrunde fara dificultate in interiorul lor, atunci cartofii sunt gata. Ii scoateti din folie si le faceti o taietura pe jumatate, iar in interior puneti sare si o felie de unt. Spanacul nu trebuie oparit inainte, deoarece isi va piarde vitaminele in apa. Daca totusi vreti sa il f