A XI-a ediţie a conferinţei naţionale Zilele Medicale „Vasile Dobrovici“, organizate în capitala Moldovei, a prilejuit actualizarea informaţiilor şi împărtăşirea experienţei specialiştilor în obstetrică şi ginecologie. Despre această manifestare de tradiţie, amănunte de la interlocutorii dlui Dumitru Şerban, corespondentul „Vieţii medicale“ la Iaşi.
Conferinţa Naţională Zilele Medicale „Vasile Dobrovici“, ediţia a XI-a, a fost organizată la Iaşi, sub egida Societăţii de Obstetrică şi Ginecologie din România, a Colegiului judeţean al Medicilor, respectiv a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Gr. T. Popa“ Iaşi. Preşedinte onorific al congresului a fost dna prof. dr. Zenovia Florentina Pricop, iar vicepreşedinţi – prof. dr. Mircea Onofriescu, prof. dr. Ştefan Buţureanu, prof. dr. Florin Dumitrache, prof. dr. Ivona Lupaşcu, conf. dr. Iolanda Blidaru.
După 20 de ani
‑La deschiderea evenimentului, am stat de vorbă cu dna prof. dr. Zenovia Florentina Pricop, preşedinte onorific al reuniunii, totodată şi cea care, cu douăzeci de ani în urmă, a iniţiat la Iaşi acest eveniment de tradiţie. – Ne puteţi contura o retrospectivă a Zilelor Medicale „Vasile Dobrovici“? – În 1992 a avut loc prima manifestare de acest fel. I-am spus manifestare pentru că nu ştiam cum să încadrăm această acţiune, între conferinţă şi congres. A fost prima după 1989, prima încercare de acest fel, când încă lucrurile – în toate specialităţile – erau într-o libertate totală. Dr. Emil Gheorghiţă a fost cel care a iniţiat şi a militat pentru ca reuniunea să aibă loc şi, în primul rând, pentru a omagia opera unei personalităţi medicale, lucru care, până în perioada respectivă, nu ar fi fost posibil. La prima ediţie au participat peste două sute de specialişti din toată ţara, la vremea aceea neexistând mai mult de o mie şi, de precizat, a fost prezent şi un grup din Republi