Pentru a preveni toxiinfecţiile alimentare în sezonul cald, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Mureş sfătuiesc populaţia să urmeze câteva reguli de igienă, precum spălarea pe mâini cu apă şi săpun cât mai des şi obligatoriu înainte de prepararea alimentelor, înainte de fiecare masă precum şi după fiecare folosire a toaletei, spălarea fructelor şi a legumelor înainte de consum, acoperirea alimentelor care nu se consumă imediat şi păstrarea lor la rece, protejarea alimentelor de insecte şi rozătoare, verificarea termenului de garanţie al produselor consumate. “Semnele de boală apar la un interval de 2-3 ore până la 2-3 zile, în funcţie de microbul care a determinat producerea toxiinfecţiei alimentare. Ele pot arăta prezenţa infecţiei: febră, stare generală alterată, apariţia scaunelor diareice, dureri abdominale, sau pot fi semne de intoxicaţie, uneori fără febră şi chiar fără scaune diareice, dar cu stare generală alterată, cefalee (dureri de cap), vărsături. În cazul apariţiei acestor semne, apelaţi în timp util, la medicul de familie pentru a preveni agravarea bolii”, recomandă reprezentanţii DSP Mureş. (A.M.)
Pentru a preveni toxiinfecţiile alimentare în sezonul cald, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Mureş sfătuiesc populaţia să urmeze câteva reguli de igienă, precum spălarea pe mâini cu apă şi săpun cât mai des şi obligatoriu înainte de prepararea alimentelor, înainte de fiecare masă precum şi după fiecare folosire a toaletei, spălarea fructelor şi a legumelor înainte de consum, acoperirea alimentelor care nu se consumă imediat şi păstrarea lor la rece, protejarea alimentelor de insecte şi rozătoare, verificarea termenului de garanţie al produselor consumate. “Semnele de boală apar la un interval de 2-3 ore până la 2-3 zile, în funcţie de microbul care a determinat producerea toxiinfecţiei alimentare. Ele pot