* ieri, 4 iulie, de Ziua Crucii Roşii Române, voluntarii brăileni au sărbătorit, după cum sunt obişnuiţi, în mijlocul comunităţii * în cortul instalat în faţa Bibliotecii Judeţene, ei au măsurat tensiunea arterială persoanelor care au trecut prin zonă
Societatea Naţională de Cruce Roşie din România a sărbătorit, ieri, 136 de ani de activitate şi istorie umanitară. Pentru a marca ziua de 4 iulie, voluntarii brăileni au sărbătorit, după cum sunt obişnuiţi, în mijlocul comunităţii. În cortul instalat de filiala Brăila, în faţa Bibliotecii Judeţene "Panait Istrati", ei au măsurat tensiunea arterială persoanelor care au trecut prin zonă şi le-au oferit informaţii despre măsurile ce trebuie luate ca prim ajutor în diferite situaţii.
Misiunea Crucii Roşii Române a fost mereu umanitară, dorindu-şi să contribuie la alinarea suferinţei şi la protejarea celor aflaţi în dificultate. Momentul care a dus la înfiinţarea Crucii Roşii a fost bătălia de la Solferino - Italia, din vara anului 1859. La 30 noiembrie 1874, România a aderat la "Convenţia pentru ameliorarea soartei militarilor răniţi", iar la 4 iulie 1876 s-a hotărât crearea unei societăţi de ajutor pentru militarii răniţi şi bolnavii de război, sub denumirea "Societatea Crucea Roşie din România". Primul preşedinte ales a fost prinţul Dimitrie Ghica. Fondurile operaţiunilor Crucii Roşii veneau din donaţii publice, cu sprijinul larg al populaţiei şi din surse externe. De la o perioadă la alta, Crucea Roşie a dezvoltat preocuparea pentru pregătirea şi intervenţia în caz de dezastre. În ultima jumătate de secol, s-a pus accent pe numeroasele şi complexele aspecte ale educaţiei în domeniul sănătăţii, prevenirea îmbolnăvirilor, îngrijirea copiilor şi bolnavilor, a persoanelor cu handicap, promovarea cunoştinţelor de igienă, pregătirea pentru acordarea primului ajutor.
* ieri, 4 iulie, de Ziu