Parchetul ICCJ a cerut ministrului de Externe Andrei Marga copii ale corespondenţei purtate cu instituţiile UE, cu Administraţia Prezidenţială şi cu premierul Victor Ponta cu privire la componenţa delegaţiei care a reprezentat România la lucrările Consiliului European din 28 - 29 iunie.
Parchetul ICCJ a trimis joi o adresă Ministerului de Externe, în interesul soluţionării dosarului 627/P/2012.
"Stimate domnule ministru, în interesul soluţionării dosarului cu numărul de mai sus (n.r. - 627/P/2012), vă rugăm să ne comunicaţi în copie toate înscrisurile pe care le deţineţi referitoare la corespondenţa purtată cu instituţiile Uniunii Europene, cu Administraţia Prezidenţială - Cancelaria Preşedintelui şi cu prim-ministrul Victor Ponta referitor la componenţa delegaţiei care urma să reprezinte România la lucrările Consiliului European de Vară de la Bruxelles, din perioada 28 - 29.06.2012", se arată în adresă.
Încă din prima zi a Consiliului European, 28 iunie, la Parchetul General au fost trimise cinci plângeri împotriva premierului Victor Ponta şi a ministrului de Externe Andrei Marga, ca urmare a situaţiei create de plecarea acestora la Bruxelles, deşi Curtea Constituţională stabilise că şeful statului este cel care trebuie să reprezinte România la reuniune, potrivit Mediafax.
Niciuna dintre sesizări nu încadra faptele reclamate în prevederile vreunei infracţiuni, iar una dintre ele ar fi fost scrisă de o persoană care nu şi-a declinat identitatea, scriind doar că are 70 de ani.
În ziua următoare au fost depuse alte 30 de plângeri, iar în prezent numărul acestora a ajuns la 65. Conform procedurii, acestea au fost înregistrate, analizate şi repartizate procurorilor pentru verificări.
Cu o zi înaintea Consiliului European, Curtea Constituţională a decis că România va fi reprezentată la Consiliul European de către preşedinte.Vezi aic