Numărul tinerilor care intrau să lucreze la Evenimentul zilei în primii săi ani de apariţie – 1992 şi 1993 – creştea pe zi ce trece.
La un moment dat, se ajunsese la o cifra de circa 350 de oameni, cu mulţi corespondenţi din toate judeţele ţării, ba chiar cu subredacţii importante la Iaşi, Timişoara, Cluj şi Constanţa.
A urmat, bineînţeles o triere firească, numarul ziariştilor s-a înjumătăţit, dar tot aveam material să mai scoatem un ziar pe lângă "Bulina roşie" şi ediţia de prânz "Bulina Albastră".
Cora Muntean a fost unul dintre cei mai tenace reporteri Evz din ţară cu care am lucrat. Nimic nu se întâmpla în Târgu Mureş fără ca ea să nu afle, niciodată nu refuza să meargă undeva, oricât de târziu. Părea că e mereu în competiţie cu ceilalţi corespondenţi ca să câştige loc în ziar.
"Am învăţat să nu par săracă, fiindcă sunt vulnerabilă"
Cora Muntean
Trei întamplări amuzante de la Evenimentul Zilei. Amuzante acum, atunci trăiam un calvar. Doru Ioan Tărăcilă era ministru de Interne şi venise la Tg Mureş pentru nu ştiu ce mare scandal.
Am umblat o jumătate de zi după el să-mi dea o declaraţie şi el mă evita cu succes. La un moment dat eram la prefectură şi el a intrat la toaletă. Am făcut un salt de felină printre toţi şi am intrat după el.
I-am zis: acum nu mai scapaţi! Şi mi-a dat declaraţia. Mircea Geoană era ministru de Externe şi avea o întâlnire istorică la Tg Mureş cu preşedintele Ungariei. Ăla declarase că Ungaria nu permite forţelor aeriene NATO să survoleze spaţiul lor aerian.
Mi se cerea şi o reacţie a lui Geoană, era seară, închiderea ediţiei şi toată lumea aştepta după mine. Geoană s-a eschivat şi s-a dus la masă, la Continental. Când am aflat unde este, m-am dus după el şi mi-a dat declaraţia între două îmbucături. Erau alegeri prezidenţiale şi venise Valeriu Stoica.
L-am întrebat dacă în turul doi vor