Mircea Pascale, un cunoscut om de afaceri tulcean, este unul dintrei tulcenii vizaţi de raziile „anti-braconaj“ din primăvara anului trecut. El a fost trimis în judecată de către procurori pentru braconaj piscicol, fals şi uz de fals.
Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat faptul că, cei 20 de inculpaţi (printre care şi Mircea Pascale) au săvârşit infracţiuni denumite generic „braconaj piscicol” în special în zone cu acces la Dunăre sau Delta Dunării, activităţile infracţionale desfăşurându-le, individual sau în asociere şi sprijin reciproc atât în micromediul localităţilor de domiciliu cât şi în exteriorul acestora – prin organizarea canalelor de distribuţie/vânzare a produselor obţinute din braconaj.
La data de 31 mai 2011, procurorii au dispus percheziţii în 48 de localităţii, domicilii şi sedii de societăţi comerciale de pe raza judeţelor Tulcea, Ialomiţa şi Constanţa, acţiuni desfăşurate sub coordonarea procurorului de caz de către ofiţeri de poliţie judiciară împreună cu specialişti din cadrul Agenţiei Naţionale de Pescuit şi Acvacultură.
În urma percheziţiilor efectuate au fost ridicate diferite cantităţi de peşte din diverse specii (inclusiv sturioni) şi produse din peşte, precum şi scule şi dispozitive pentru pescuit comercial, inclusiv electrice, a căror deţinere era nelegală, bunuri mobile indisponibilizate prin aplicarea sechestrului asigurator.
Raportul de expertiză tehnică-judiciară efectuat asupra aparatelor/dispozitivelor electrice ce au fost indisponibilizate a concluzionat că aceste echipamente electrice au fost folosite la pescuitul electric şi nu au o întrebuinţare casnică, fiind prezentate manoperele concrete de pescuit ce se pot efectua cu ajutorul acestora precum şi a rezultatelor şi efectelor posibile ale folosirii lor, asupra peştilor, se mai arată în comunicatul de presă publ