Terenuri moştenite în suprafaţă de peste zece hectare şi conturi de sute de mii de lei. Sunt o parte din averea prefectului de Dolj, Elena Costea, care şi-a publicat recent declaraţiile de avere şi interese, aşa cum prevede legea.
Prefectul Elena Costea (foto) este unul dintre oamenii bogaţi din administraţia publică locală. O figură necunoscută până acum doi-trei ani, când a ocupat funcţia de comisar-şef adjunct la Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor, Elena Costea face afaceri de zeci de milioane de lei anual în domeniul serviciilor pentru cofetării. Averea strânsă alături de soţul ei a intrat în reflectorul presei abia după ce Costea a fost numită prefect al judeţului. Din această postură, ea a fost obligată să facă publice veniturile obţinute şi bunurile pe care le deţine. Documentele confirmă ceea ce se ştia, şi anume că familia Costea o duce bine, dar, aşa cum se întâmplă în majoritatea declaraţiilor, informaţiile de acolo nu trebuie considerate exhaustive. Dar să le luăm pe rând.
Conturi bancare
de 650.000 de lei
Domiciliată în comuna Cârcea, Elena Costea deţine 2,4 hectare de teren agricol în comuna Pereţu, judeţul Teleorman, acolo unde s-a şi născut, de altfel. Împreună cu Maria Dide, Costea mai are în proprietate 3.700 de metri pătraţi de teren intravilan în aceeaşi localitate. Ambele terenuri au fost moştenite în anul 2000. De asemenea, prefectul de Dolj a cumpărat împreună cu soţul ei 500 de metri pătraţi de teren intravilan în Craiova în anul 2009, iar soţul ei a moştenit tot în 2009 opt hectare de teren agricol şi 1,55 hectare de teren forestier, ambele situate în comuna mehedinţeană Gogoşu. Împreună cu Maria Dide, Elena Costea mai deţine, prin moştenire, o casă de locuit de 86 de metri pătraţi, o casă de 250 de metri pătraţi la Cârcea pe care o construieşte împreună cu soţul ei încă din 2006. Familia Co