Transformarea parlamentului într-o întreprindere care îşi foloseşte prerogativele doar pentru a aduna toată puterea în mâinile cuplului Antonescu&Ponta nu îngrijorează celelalte puteri ale statului, nu alarmează fragila societate civilă şi nu-i deranjează pe români. Puciul este o tradiţie acceptată în linişte, uneori cu frică, alteori pur şi simplu cu nepăsare.
Tăcerea din jurul dictaturii parlamentare, care se instalează în România, este perturbată mai mult pe internet, în vreme ce noul preşedinte al PDL, Vasile Blaga a spus cu tot patriotismul de care este în stare că partidul său nu va cere niciodată aplicarea articolului 7 din Tratatul Uniunii Europene, invocat cu necesitate de Monica Macovei pentru că acest articol prevede suspendarea unui stat membru din Uniunea Europeană atunci când se încalcă valorile democraţiei. Puciul este acceptat în parte şi de PDL, aflat de altfel la originea acestei situaţii: acum două luni democrat-liberalii s-au răzvrătit împotriva propriului premier Mihai Răzvan Ungureanu şi au organizat un puci intern la care au participat, cel puţin printr-o nepăsare resemnată şi actualii lideri ai partidului, cu rezultatul venirii USL la putere şi acum cu suspendarea preşedintelui.
Traian Băsescu forţează la rândul său nota cerându-şi suspendarea, după ce înţelegerea, care părea însăilată între Cotroceni şi liderii Grupului de la Cluj, aflaţi în spatele premierului, a căzut fie din cauza urgenţei liberalilor care l-ar fi vrut demis imediat pe Traian Băsescu, fie din cauza altor fire înodate greşit în spatele broderiei războinice care se face şi se desface permanent. Presiunii făcutae de Crin Antonescu pentru blocarea drumului lui Traian Băsescu la Bruxelles, ca reprezentant constituţional al statului român i s-a răspuns prin devoalarea plagiatului lui Victor Ponta, pe care revista The Economist il prezinta sub titlul "My name is Pa