Diversiune şi deviere de la subiect, aşa au tradus useliştii cererea preşedintelui Traian Băsescu ca odată cu referendumul de demitere să fie organizat şi un referendum pentru revizurea Constituţiei în sensul trecerii la unicameral şi un număr de 300 de paarlamentari.
"Este din nou aceeaşi încercare de a lega, de a condiţiona două teme complet distincte. Cred că nu am auzit nimic nou astăzi. Nici în cererea pe care parlamentarii României au prezentat-o şi nici în pledoaria de astăzi a preşedintelui. Sunt puncte de vedere cunoscute. Convingerea mea este că Traian Băsescu nu a spus adevărul românilor", a comentat primul noul preşedinte al Senatului, Crin Antonescu.
Toni Greblă, PSD: "Denotă o stare de nervozitate a preşedintelui şi a PDL-ului"
De aceeaşi părere este şi colegul său, senatorul PSD Toni Greblă, care consideră că propunerile făcute de Traian Băsescu au venit într-un moment inoportun pentru că nu au legătură că subiectul şedinţei. Greblă a spus că este vorba despre stilul caracteristic al şefului statului da e devia de la tema principală.
„E stilul caracteristic al preşedintelui. Dacă noi dezbatem acum organizarea unui referendum pentru demiterea preşedintelui, el găseşte o altă temă pe care s-o arunce pe piaţă. El acum, în loc să dea explicaţii pentru ce a făcut, vine să arunce acuzaţii împotriva premierului, n-are nicio treabă una cu alta. Asta denotă o anumită stare de nervozitate şi nelinişte la preşedinte. O nervozitate accentuată care există la PDL”, a declarat, pentru gândul, senatorul PSD, adăugând că preşedintele, dacă voia cu adevărat, putea să pună în aplicare cele două propuneri şi până acum.
„A avut majoritate parlamentară, a avut guvern, puteau să modifice Constituţia dacă şi-ar fi exercitat rolul de preşedinte mediator şi nu de om care vine, dă o temă altora şi pleacă”, a mai spus el.
La aceeaşi concl