Sala Polivalentă din Craiova mai are foarte puţin până să fie dată în folosinţă
Toate scaunele spectatorilor au fost montate. Primăria urmează să monteze cele 20 de mese şi scaune ale presei, constructorul trăgând doar cablurile pentru conectarea acestor locuri la internet. Într-una din tribune s-a finalizat şi amplasarea colţarelor de aluminiu care se pun între scaune, urmând ca zilele viitoare să fie montate aceste colţare şi în cealaltă tribună. În paralel, s-a început montarea parchetului de pe suprafaţa de joc.
„Parchetul este făcut să reziste 20 de ani“
Parchetul de competiţie, marca Boen, este de tip triplustratificat, din fag, şi a fost fabricat în Germania. El va fi montat deasupra instalaţiei de încălzire prin pardoseală, pe un sistem independent format din mai multe straturi. Concret, pe suprafaţa de beton sunt montate nişte dopuri distanţoare de cauciuc special, peste care se montează rigle de lemn. Deasupra acestora se amplasează o duşumea de lemn, iar peste duşumea se pune parchetul propriu-zis. Totul se face sub controlul unui dispozitiv laser care „bate“ în toată sala şi le permite constructorilor să menţină orizontalitatea podelei.
„S-a montat tabela electronică şi s-a primit aprobarea pentru a doua tabelă, care o să vină în curând. În prezent, se lucrează la montarea parchetului. Cred că până la 1 august e posibil să terminăm, cu tot cu trasarea suprafeţelor de joc. Parchetul este făcut să reziste 20 de ani dacă va fi folosit numai pentru competiţii. Dacă va găzdui şi jocurile de antrenament, durata de viaţă scade. Însă, oricum, timp de cel puţin șapte ani nu va trebui să i se facă nimic“, susţine reprezentantul antreprenorului general Concas Buzău, şeful de şantier Tony Bălăcescu.
Pe suprafaţa parchetului vor fi trasate suprafeţele de joc pentru handbal, volei şi baschet. Pentru competiţii de anvergură, au