Că trebuie să bei cel puţin 1,5 litri de apă pe zi ştii deja. Iată ce nu trebuie să-ţi lipsească din dietă în zilele toride!
Doar bând apă nu reuşim să recuperăm stresul pe care îl resimte organismul atunci când este expus la temperaturi de peste 30 de grade Celsius. Aşa că, pentru a preîntâmpina problemele de sănătate în această perioadă este foarte importantă şi alimentaţia. Mai ales că apa din legume şi din fructe este asimilată mai bine de organism decât cea pe care o bem pur şi simplu.
Probabil că ai observat că vara simţi mai puţin intens senzaţia de foame şi parcă organismul îţi cere să mănânci alimente mai „uşoare". Specialiştii spun că trebuie să ascultăm mesajele corpului, fiindcă o dietă prea grasă, greu de digerat, cu porţii mari suprasolicită aparatul digestiv. În consecinţă, apare o creştere a temperaturii interne a corpului.
Citeşte şi:
Ce avantaje le aduce femeilor operaţia de apendicită
Roşiile organice chiar sunt mai bune decât cele obişnuite
Salată de legume + dovlecel
Dovlecelul, consumat cel mai adesea pe grătar, în supă sau pane, este recomandat de specialişti şi în stare proaspătă, în combinaţie cu salată verde, cu roşii şi cu castraveţi. Toate au o cantitate mare de apă şi de minerale.
Dovlecelul, în mod special, conţine apă în proporţie de 94% şi, de asemenea, un nivel impresionant de minerale. În stare proaspătă, are în compoziţie mangan, un oligoelement extrem de important pentru facilitarea unor procese metabolice esenţiale. Din păcate, mare parte din acesta se pierde prin prepararea termică.
Totuşi, chiar şi gătit, dovlecelul este valoros vara, fiindcă 100 g de legumă fiartă la aburi aduce în corp potasiu, fosfor, magneziu, calciu şi fier. Prin urmare, dovlecelul este un aliat ideal în procesul de recuperare a mineralelor pierdute prin transpiraţie pe caniculă.
Studiu: stăpânii de p