Totul a început de la emisiunile lui Jamie Oliver, celebrul bucătar englez. De atunci a început şi nebunia românilor de a se specializa în arta culinară. Unul dintre cei pentru care mâncarea înseamnă o operă de artă transpusă într-o simfonie de culori este şi făgărăşeanul Adrian Neag. Acesta, împreună cu alţi trei membri ai echipei Marvic, a reuşit să obţină 7 medalii de aur din tot atâtea posibile la primul Campionat Internaţional de Gătit în Aer Liber, ce a avut loc zilele trecute la Arad.
Este o performanţă uimitoare a echipei făgărăşene MarVic, ce a reprezentant zona noastră la Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber organizat la Arad. Adrian Neag, Sorin Creţu, Ciprian Tătaru – căpitanul echipei şi Elena Graură au reuşit să impresioneze juriul exigent format din 16 bucătari experţi internaţionali.
Concursul s-a desfăşurat pe parcursul a două zile caniculare, două zile în care concurenţii din cele 16 ţări participante au trebuit să dea tot ce au avut mai bun din ei, să scoată din sertarele prăfuite cele mai originale şi gustoase reţete pentru a fi pe placul juriului. Cu toate că emoţii au fost, iar cele 40 de grade Celsius de afară au cam îngreunat munca făgărăşenilor, aceştia s-au descurcat de minune şi au preparat mâncăruri delicioase.
Juriul a rămas impresionat de talentul şi pasiunea făgărăşenilor, încât la finalul competiţiei cei patru din echipa Marvic s-au întors acasă cu 7 medalii de aur din 7 posibile, obţinute la secţiunea amatori.
Şi nu doar bucătarii experţi au fost impresionaţi, ci şi noi, colectivul Televiziunii Făgăraş. Astăzi Adrian Neag ne-a făcut o vizită şi ne-a delectat cu un desert asortat din fructe de sezon.
După curăţarea prealabilă a fructelor, Adi s-a apucat de treabă.
Nu a folosit doar fructe şi iaurt ci a presărat, doar pentru noi, şi un baton de vanilie şi o bucată de ciocolat