Stimulent şi antiseptic, ardeiul iute întăreşte inima, arterele, sistemul nervos, imunitatea, îmbunătăţeşte memoria şi determină arderea rapidă a grăsimilor din corp. Poţi beneficia foarte uşor de toate acestea, dacă incluzi ardeiul iute în mâncărurile tale. Iată câteva idei de preparare. Stimulent şi antiseptic, ardeiul iute întăreşte inima, arterele, sistemul nervos, imunitatea, îmbunătăţeşte memoria şi determină arderea rapidă a grăsimilor din corp. Poţi beneficia foarte uşor de toate acestea, dacă incluzi ardeiul iute în mâncărurile tale. Iată câteva idei de preparare.
Ingrediente: un pachet cu 6 tortilla (foi asemănătoare lipiei), 500 g piept de pui, o cutie de roşii în suc propriu (400 g), trei ardei iuţi, 200 g caşcaval, două linguri de ulei de măsline, sare.
Preparare: pieptul de pui se taie bucăţele şi se prăjeşte 10 minute în uleiul de măsline, apoi se pun peste el roşiile tocate, ardeii iuţi curăţaţi de seminţe şi tăiaţi mărunt, sare după gust şi se lasă să mai fiarbă 10 minute, ca să mai scadă sosul.
Umplutura se aşază apoi, în cantităţi egale, pe mijlocul foilor de tortilla, păstrându-se câteva linguri de sos. Foile se rulează ca nişte clătite şi se pun una lângă alta într-o tavă. Se stropesc cu sosul de roşii rămas, se presară pe ele caşcaval ras şi se introduc la cuptor 10 minute.
Ingrediente: patru cartofi mari, o cană de fasole boabe colorate, o jumătate de kilogram de carne de vită tocată, doi ardei iuţi, o cutie de roşii decojite, sare, piper, 3-4 linguri de ulei, 3 căţei de usturoi.
Preparare: se fierb cartofii în coajă, se crestează în patru şi se desfac uşor, ca să poată fi umpluţi, apoi se aşază în tava cuptorului. Se fierbe fasolea în două ape şi se lasă la scurs.
Carnea tocată se căleşte în uleiul încins, la foc mic, 10 minute, apoi se adaugă roşiile mărunţite, usturoiul pisat, ardeii t