Aproape ca în fiecare an, şi la admiterea la liceu din 2012 locurile speciale destinate elevilor de etnie romă rămân neocupate. Astfel, doar 45 de elevi romi s-au înscris pe cele 223 de locuri rezervate pentru ei la zi şi încă 22 la seral şi frecvenţă redusă, în unităţi de învăţământ liceal din judeţul Suceava.
Locuri rezervate pentru elevii romi există în 31 de unităţi liceale din judeţul Suceava. La Grupul Şcolar din Vicovu de Sus sunt 18 locuri rezervate pentru romi, la Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului sunt 16, la Colegiul Tehnic Rădăuţi şi Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” Fălticeni sunt câte 12 locuri pentru romi, iar la Grupul Şcolar Dolhasca şi Colegiul Agricol Fălticeni, câte zece locuri.
La Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” sunt patru locuri pentru elevi romi, la Colegiul de Artă - patru locuri, la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” - patru locuri, la Colegiul de Informatică - şase locuri, iar la Colegiul Naţional „Petru Rareş” nu este nici un loc pentru aceşti elevi.
În perioada 6-8 iulie 2012, comisiile judeţene de admitere asigură repartizarea candidaţilor romi care au depus cereri până la data de 25 iunie 2012, pe locurile speciale pentru romi, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere şi în baza opţiunilor exprimate de candidaţi. Repartizarea se face în şedinţă publică.
Locurile pentru romi rămase neocupate se vor repartiza, la admiterea la liceu, elevilor care reprezintă cazuri speciale. Este vorba de cazuri în care elevul doreşte să înveţe la un liceu mai aproape de domiciliu, fraţi gemeni care vor să înveţe în aceeaşi clasă sau alte situaţii speciale.
Aproape ca în fiecare an, şi la admiterea la liceu din 2012 locurile speciale destinate elevilor de etnie romă rămân neocupate. Astfel, doar 45 de elevi romi s-au înscris pe cele 223 de locuri rezervate pentru ei la zi şi încă 22 la seral şi frecvenţă redu