O echipă de specialişti epidemiologi din cadrul Ministerului Sănătăţii şi de la Institutul Naţional de Sănătate Publică au evaluat situaţia epidemiei de meningită din judeţul Suceava.
Pe baza evaluărilor efectuate şi a datelor colectate atât din sistemul sanitar, cât şi din cel de învăţământ local, specialiştii epidemiologi au constatat că, în prezent, nu există o epidemie cu risc major pentru starea de sănătate a populaţiei, dar se înregistrează un număr crescut de cazuri de îmbolnăvire. „Din această cauză este necesară menţinerea cu rigurozitate a măsurilor de igienă privind aprovizionarea cu apă potabilă, prelucrarea şi neutralizarea apelor reziduale de canalizare cu deversare în apele de suprafaţă, precum şi respectarea normelor de igienă personală (spălatul frecvent pe mâini) pentru a evita apariţia focarelor epidemice în comunităţile urbane şi rurale din aceste zone”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii.
Toate cazurile de meningită acută virală înregistrate au fost cazuri uşoare sau medii, fără deces. Mulţi dintre cei afectaţi au fost complet vindecaţi şi externaţi după ce au primit îngrijiri medicale.
În condiţiile atmosferice din ultima perioadă de căldură extremă, enterovirusurile cauzatoare de infecţii digestive, în special la copii, s-au înmulţit.
În ultimele 24 de ore, în judeţul Suceava s-au mai înregistrat încă şapte cazuri noi de îmbolnăvire. Şase persoane sunt internate la în Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava şi unul în Secţia de Boli Infecţioase din Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc. Ultimii pacienţi confirmaţi cu meningită au vârste între 1 şi 15 ani şi sunt din Udeşti, Hânţeşti, Frumosu, Dumbrăveni, Frasin, Suceava şi Vicovu de Jos.
Până în prezent, 154 de persoane din judeţ s-au îmbolnăvit de meningită. 95 de pacienţi au fost externaţi, iar 5